Buradasınız
Ana Sayfa > Genel bilgi > Evde temizlik için pratik bilgiler

Evde temizlik için pratik bilgiler

Evde temizlik için pratik bilgiler

Kadınların evde temizlik korkuları vardır bunları bir şekilde yapmadıkları ve sürekli oyalandıkları için bu iş kabus haline gelmekte aslında günlük bölgesel temizlik yapılsa ortada hiç bir sorun kalmayacaktır. Elimizde kaliteli bir bulaşık süngeri ile bir çok bölgede hızlı temizlik yapabiliriz. Bir daha ki ev temizliğinizde işi ciddi anlamda kolaylaştıracak ürünler satın alarak vakitten ve sıhhatten tasarruf edin. Haberimizde elinizin altında yer alması gerekli durumda olan 8 temizlik ürününün yanı sıra paranızı sarf etmemeniz gerekli durumda olan 4 ürünün listesi yer ediniyor.

Ağır temizleyici Korozif temizlik maddeleri 

Yanmış yiyecek tortusunu ovmak için ihtiyacınız  olan bir şey cila ya da bulaşık sabunu değil. Bildiğimiz emektar kabartma tozu işi görür ama belli bir süre daha kuvvetli bir şeye ihtiyacınız varsa korozif temizlik maddelerini deneyebilirsiniz. Sünger kullanarak çizilmeye yol açmaya karşı önlem almış olursunuz.

Çeşitli bölgelere temizleyici

Sıradan bulaşık deterjanı ve çamaşır suyu sprey şişesinde karıştırarak her çeşitli temizlik işinizde kullanabilirsiniz. Çeşitli deterjan kullanmayın yoksa çözelti püskürmez ve köpük halinde kalır. Bununla Birlikte bulunduğunuz yerdeki temizlik malzemeleri satıcısı sizlere fazla asidik ya da alkalin olmayan harika bir nötral PH sağlamak temizleyici verebilir deterjancınız ile görüşün. Mutfak tezgâhları, banyo küveti ya da öbür hafif kirli yüzeyler kullanmak için sprey şişesine tahmini bir litre su ve 1/2 fincan sirkeyi karıştırarak el altında bir yerlerde tutun. Zor bir temizlik işiyle baş etmek zorundaysanız daha kuvvetli temizlik maddeleri kullanabilirsiniz ya da nalburcudan daha özel ürünler ile ilgili öneri alabilirsiniz.

Amonyak

Köpüksüz ve limonsuz (cam çizilmesin) amonyak cam temizliği yapacaksanız kesinlikle kullanın. Bir litre suya bir 2 kapak eklemeniz yeteri kadar olacaktır, cam karşınızda saçınızı tarayabilirsiniz. 🙂

Küf çıkarıcı

Banyoda fayans aralarını temizlemek zor bir durumdur fakat, çamaşır suyu ya da gibi ürünler kullanın.

Yer örtüleri ve paspaslar ağır temizlik gerektirir. 

Karbonat yer örtüleri üzerindeki kir ve izleri çıkarır. Bu işe karşı üretilen kir çıkarıcı mahsulleri de raflarda inceleyebilirsiniz.

Sabun ve kurumuş köpük temizlemek için?

Duşun duvarlarına temizleyici ürünlerden püskürtün. Durulamanız, silmeniz ya da ovmanız gerekmez (işlem gören küvetler, naturel kaya ya da naturel mermer amaçlı öneri edilmemektedir).

Çamaşır deterjanı Kullanımı? (Hipo)

Çamaşır suyunu bulabileceğiniz en ekonomik kutularda alarak kullanımda kolaylık sağlaması ve bereketli olması için daha minik bir kaba boşaltın. Kıyafet leke problemini gidermek kolay değil tekrar formüle edilmiş olsalar da çamaşır yumuşatıcıları halen havluları daha yumuşak duruma getirdiğini görüyorum, o sebeple üç ya da 4 yıkamada bir Hipo Çamaşır suyu kullanın. Konsantre yumuşatıcıları da seviyorum.

Fırın, Mikrodalga temizleyicileri

Yukarıda vermiş olduğumuz amonyak formülünü uygulayabilirsiniz. Bu iş için üretilen ürünler de mevcuttur.

Muhtemelen gereksinim duymayacağınız ürünler:

Antibakteriyel sabun ve spreyler

Bildiğim kadarıyla yüzeylerdeki bakterilerin sıkıntı yaratabileceği bir yer hastanelerdeki ameliyathaneler. Bir Takım insanlara (ve bir takım araştırmalara) yönelik yaşamımızdaki antinabakteriyel ürün bolluğu yaşam direncimizi azaltıyor. Bildiğimiz su ve sabundan şaşmayın.

Mobilya temizleyici, parlatıcı, cila ya da yağ

Ahşap mobilyanız poliüretilenle verniklenmişse, ara sıra tozunu almanız yeterli lacaktır.(Ne zaman mı? Toz gördüğünüzde.) Nemli ama ıslak olmayan bir bezle lekeleri silin. Masanızda ne tür vernik kullanıldığından güvenilir değilseniz mobilyanızın farklılık edilmeyen bir yerinde bir parça pamuğa aseton sürerek deneyin. Pamuk yumuşayarak verniğe yapışıyorsa temizleyici, parlatıcı, cila ya da yağa ihtiyacınız olabilmektedir.

Banyo, Tuvalet, Mutfak Lavabo temizliği

Düzenli bakım her insanın hakkı sizde sürekli elinizin altında bu bölgeleri temiz tutun bakterilerden uzak yaşayın. Ayda birden çok defa lavabodan aşağıya 1/2 fincan kabartma tozu, sonrasında da 1/2 fincan sirke dökün. Saf suyla durulayın. Lavabo daha yavaş çekmeye başlamışsa, öncesinde lavabo pompasını deneyin. İşe yaramazsa, nalburdan bilimsel bir ürün satın alın örnek lavabo açaçı ve daha ağır asidik ürünler tabii nasıl kullanacağını okumadan sakın kullanmayın.. Mikroorganizmalar tıkanmaya yol açan organik maddeleri yedikten daha sonra su borusundan aşağıya suyla akıtılır.

Cila ve cila içermeyen yer ürünleri

Fayans ya da poliüretilen bölgeler için bunlara ihtiyacınız olmayacaktır. Yerin daha harika olmasını sağlamazlar, yalnızca daha kaygan olmasını sağlarlar. Bununla Birlikte çıkarılması ciddi anlamda bir sürü çileli durumda olan bir tabaka oluştururlar.

Aklınızda bulunsun : Çevrede bir ya da daha fazla senedir kullanılmadan duran bir bir şey varsa atın! Olabilir da kullanmanız gerekse bile kullanamazsınız nedeni ise işe yaramayacaktır.

Klor içerir mahsulleri (çamaşır suyu, temizleyiciküf çıkarıcı, toz temizleyiciler) amonyak içerir ürünlerle (bir miktar deterjan bile içerebilen) ve asitlerle hiçbir zaman karıştırmamanızı da yeri gelmişken hatırlatalım. Çıkan zehirli gazlar öldürücü olabilmektedir.

Bir yanıt yazın

Top