Kalp Krizi Hakkında Bilmemiz Gerekenler Ve Belirtileri Dünyanın bir çok noktasında sıkça rastlanan kalp krizi insan oğlunu çok büyük tehdit etmektedir bunların belirtileri hakkında ve yapılması gerekenler hakkında sizlere..
Dünyanın bir çok noktasında sıkça rastlanan kalp krizi insan oğlunu çok büyük tehdit etmektedir bunların belirtileri hakkında ve yapılması gerekenler hakkında sizlere bilgi vere bilmek adına bilinçlendirmek istedik ve ilk müdahalenin önemini ne kadar çok faydalı olduğunu hayat kurtaracak önemli yapılması gerekenler Göğüste sıkışma duygusu, yanma, hazımsızlık, soluk darlığı, solgunluk, terleme ve yorgunluk kalp krizinin önce bulguları olarak dikkat çekiyor. Fakat kalp bunalımlarının dörtte biri, rastgele bir belirti vermeden meydana çıkabiliyor ve bir takım hasta olanlarda önce belirti kalp krizi olabiliyor. Netice her halükarda, kalp krizine aynı şikayetlerin ise ciddiye alınması gerekmektedir. kalp krizi bulguları yaşandığı sırada alınması gerekli olan 8 önlem ile ilgili Bilgi.
Kalp krizini dair ağrıya dikkat!
Kalp krizini dair ağrı; göğüste ağrı, yanma, sıkışma halinde başlayıp sol kola ve serçe parmağına gerçek inen, boyun bölgesine gerçek dağılan bir ağrıdır. Alında ilgisiz terler birikir. Bazen kalp krizi çok ani ve kuvvetli belirtiler ile başlar ve rahatlıkla teşhis konabilir. Fakat birçok kişide olay yavaş ve hafif bir ağrı veya huzursuzluk duygusu ile başlar, ne meydana geldiği anlaşıldığında ise hasta amaçlı geç kalınmış olabilmektedir. Ağrı hareket etmekle artar, dinlenirken azalır fakat geçmez ve 1/2 saatten uzunca sürer. Ağrıyla beraber ilgisiz soğuk terleme ve mide bulantısı da olabilmektedir. Bir Takım kişilerde belirtiler çok saklı olabilmektedir. Özelikle ileri ihtiyar hastalar, diyabet hastaları anında hemen hiç ağrı duymayabilir, yalnızca soluk darlığı ve ilgisiz terleme yakıntıları ile kalp krizi geçirebilir. Bir Takım hasta olanlarda da mide ülseri veya pankreatit ağrısıyla kalp krizi ağrısı karıştırılabilir.
Kriz anında saniyeler çok değerli
Kriz anında zaman çok mühimdir. En kısa sürede kesinlikle bir sıhhat kuruluşuna ulaşılmalıdır. Hasta, bizzat başına hastaneye gitmeye ve şüphesiz yürümeye, merdiven çıkmaya aynı ritimde devam etmemelidir. Nedeni Ise aktiviteye aynı ritimde devam etmek esasen oksijen alamayan kalbin, oksijen isteğini hepten artırması demektir. Bu sebeple kriz hali meydana çıktığı anda bir takım tedbirler alınmalıdır. Bunlar:
Kalp krizi bulguları başladığı hissedildiği anda, kesinlikle bulunduğunuz yere oturup dinlenin ve ayakta durmayın.
Üzerinizde gömlek ve kravat varsa, gömleğin yaka bölgesini ve kravatı gevşetin, ferahlamaya çalışın.
Yanınızda aspirin tableti varsa onu çiğneyin.
Kriz yalnızken sizi yakalamışsa, telefonunuz varsa en yakınınızı arayın veya ambulans yardımı isteyin.
Burun deliklerinizi kapatıp güçlü bir biçimde öksürmeye çalışın. Bu, kan akışını hızlanacaktır.
Yanınızda önce yardım ile ilgili profesyonel biri varsa yardım eden olacaktır. Fakat eğer yanınızdaki birey bu konuyla alakalı rastgele bir öğrenim almamışsa, sizlere müdahale etmesine müsaade vermeyin ve ambulans çağırmasını söyleyin.
Pencere ve kapıları açıp oksijen almayı sağlayın.
Krize otomobil içinde yakalandıysanız, anında arabayı kenara çekip yardım isteyin.
İkinci bir kalp krizi yaşamamak için…
Sigara ve puro, pipo benzeri bütün tütün kullanma alışkanlıklar terkedilmelidir. Kalp krizi geçiren bir bireyin tütüne aynı ritimde devam etmesi, 2. bir kriz rizikonunu en az 2-3 kat arttırır.
Daha aktif hareket eden olmaya itina gösterilmelidir. Itinalı egzersiz yazılımları baskı ve depresyonu azaltacağı; kiloyu, kolesterolü ve tansiyonu balansta tutmaya yardım eden olacaktır.
İlaçlar hekim kontrolünde ve itinalı olarak alınmalıdır. Oluşabilecek en minik bir sorunda kesinlikle doktorla bağlantıya geçilmelidir.
Sağlıklı beslenmeye itina gösterilmelidir. Bu sayede birey hem bir daha hızlı iyileşir, hem bir de kilosunu kontrol altında meblağ ve kan kolesterol seviyesi ile tansiyonun yükselmesini önlemiş olabilir.
“Ben nasılsa ilaç kullanıyorum, bana bir bir şey olmaz”yanılgısına hiçbir zaman düşülmemelidir. Nedeni ise hayat tarzı değişiklikleri, kalp sıhhati tarafından en az ilaçlar civarı mühimdir.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)