Buradasınız
Ana Sayfa > Sağlık > Gebelik Döneminde Bağışıklık Sistemi Zayıflarmı

Gebelik Döneminde Bağışıklık Sistemi Zayıflarmı

gebelik

Çalışmalar hamileliğin başlangıcıyla annenin bağışıklık sisteminin zayıflayarak , anneyi farklı enfeksiyonlara ve hastalıklara karşın ek olarak hassas duruma getirdiğini işaret etmektedir . Bu yazıda , gebelik çağında bağışıklık sisteminin zayıflamasının sebepleri , belirtileri ve rehabilitasyonu ile ilgili bir takım veriler vereceğiz . Ek Olarak fazlası amaçlı okumaya aynı ritimde devam edin .

Gebelik yalnızca mutlu olmak değil , aynı zamanda bireyin vücudunda bir bir sürü beklemediğiniz değişiklikleri de eşliğinde getiren bir bayanın hayatındaki en merak veren ve en ciddi dönemdir . Beden , bebeğin büyüme ve gelişmesini destek vermek amaçlı farklı hormonal değişikliklere uğrar , bu naturel bir dönemdir . Bu hormonal değişimler bazıları normal bazıları ise endişe veren olabilecek bir takım fizyolojik ve ruhsal değişimlere sebep olmaktadır . Gebe bayanların %90′ ının bu dokuz maaş dönemde içinde bulunduğu mühim değişikliklerden biri de bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır . Bir Sürü yaygın olsa da , gebelik esnasında bağışıklık sisteminin zayıflaması bedende bir takım bakteriyel ya da viral etkenler ile enfekte olup hasta olma rizikonunu artırabilir . Bu nedenle gebelik esnasında bağışıklık sisteminin zayıflamasına katkıda yer alan etmenler ve bu problemin üstünden ne türlü gelinebileceğinin bilinmesi hayatidir .

Nedenleri ve Belirtileri:

Yukarıda belirtildiği benzeri , bağışıklık sisteminin zayıflamasının anne sebebi bedendeki hormonal dengesizliktir . Temel olarak , döllenmiş yumurtanın implantasyonu ( aşılanması ) ardından plasenta ( gelişmekte bulunan fetüsü çevreleyen doku ) ” hCG ” adı verilen bir glikoprotein hormonu salgılamaya başlar . Gebelik ilerledikçe bedendeki hCG hormonu yapımı bedendeki bir bir sürü beklemediğiniz değişikliğe sebep olur bununla birlikte gebelik izlerinin meydana çıkmasını olanağı sağlar . Bu belirtiler adetin gecikmesi , ruh şeklinde farklılıklar , sabahları mide bulantıları ve halsizlik olabilmektedir . Beden korunma mekanizmasını etkileyen ve düşük bağışıklık sistemi ile sonuçlanan bu hormonal değişikliklere karşın kendini ayarlamak zorundadır .

Bunun dışarısında , beslenme yetersizliği de bağışıklık sisteminin bozulmasına neden olabilmektedir . Beden hem anne aynı zamanda bebek amaçlı gereken mineraller vitaminler ve besin ögelerini sağlamak zorunda olduğundan , gebelikte gelişen beslenme yetersizliği de bağışıklık sisteminin zayıflaması neden olabilmektedir . Vücudun korunma mekanizması zayıfladığında , evrensel gebelik izlerinin yakınında anne adayı çok yorgunluk , halsizlik ve mide bulantısı yaşayabilir . Bununla Birlikte bağışıklık sisteminin zayıfladığı bu dönemde farklı hastalıklar ve rahatsızlıklara karşın hassas duruma gelebilir .

bagisiklik

Tedavi ve Önleme:

Gebelik esnasında farklı antibiyotikler almak mahaline zayıflayan bağışıklık sistemini iyileştirme faktörün en güzel karayolu , bağışıklık sistemini güçlendirmek amaçlı bir takım temel ve sıhhatli yollar denemektir . Bağışıklık sistemini ilerletmenin en temel karayolu rastgele bir rahatsızlık ya da enfeksiyona yakalanma rizikonunu minimuma indirebilmek amaçlı , sıhhatli bir hayat tarzını benimsemektir .

Birincisi ve en ehemmiyetlisi , annemizin vitaminler , mineraller ve antioksidanlar durumundan zengin bulunan meyve ve sebzeleri beslenmesine dahil olmak üzere ederek sıhhatli rejim değişiklikleri yapmasıdır . Bununla Birlikte muhtemel olduğunca yağ ve kalori yoğun ama hiç bir besin değeri olmayan abur cubur ve fast food gıdaları yemekten kaçınmalıdır . Balanslı bir beslenme tasarısının yakınında yemeklerden öncesinde ve ek olarak sonra ellerin yıkanması benzeri temel hijyen şartlarına uyarı edilmesi bağışıklık sistemini güçlendirmektedir .

Bunların yanında , annemizin bilhassa kalsiyum , demir ve folik asit muhtevası yüksek bulunan bir takım vitamin takviyeleri alması gereken olabilmektedir . Fakat rastgele bir vitamin desteği almaya başlamadan öncesinde , rastgele bir beklenmeyen gebelik komplikasyonu oluşmasını engellemek için doktorunuza danışmalısınız . Itinalı olarak hafif gebelik egzersizleri uygulamak da bağışıklık sistemini güçlendirecektir . Bu egzersizler vücudu güçlendirerek , kan dolaşımını tertip etmenin yanında toksinlerin vücuttan atılımını olanağı sağlar .

meyveler

Yukarıda bahsettiğimiz önleyici önlemlerin yakınında bireyin allerjik olduğu şeylerden kaçınması , olması gerektiği kadar su içmesi , olması gerektiği kadar uyuması , vücudunun yenilenmesi ve güçlenmesi amaçlı dinlenmesi , baskı oluşturan durumlardan uzak durması da bağışıklık sisteminin güçlenmesine destekçi olur . Yukarıda bahsettiğimiz önlemleri almanıza nazaran çok yorgunluk yaşıyorsanız kesinlikle doktorunuza danışmalısınız .

Bir yanıt yazın

Top