Nane Yağın Faydaları Ve Kullanımı
Nane yağı ağız kokusundan kas ağrılarına civarı pek çok rahatsızlığa sıkı iştirak eden bir yağdır. Yabancı yağlarla seyreltilerek cilde uygulanabileceği benzeri, su ile seyreltilerek gargara inşa edilerek da kullanılabilir. Baş ağrılarına sıkı gelmesi, saçlardaki kepek oluşumunu yok etmesi, hazımsızlığı önlemesi, güneş yanıklarına fayda sağlaması nane yağının yararları içerisindedir.
NANE YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Nane yağı, nanenin kıtır yapraklarının su buharı halinde damıtılmasıyla elde edilir. İşte pek çok faydası yer alan nane yağının faydaları;
Mide ağrılarını azaltır.
Ağız kokusunu karşılar.
Zihni geliştirir. Odaklanmayı ve konsantre olmayı arttırır.
Sindirim sistemini rahatlatarak hazımsızlığı önler.
Enerji verir.
Baş ağrılarına sıkı ciro.
Antimikrobiyal özelliği vardır.
Ciltteki kaşıntıları azaltır.
Stres, çöküntü ve kaygıyı azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan dolaşımını arttırır.
NANE YAĞI NELERE İYİ GELİR?
Kas ağrılarını azaltır. Natürel bir kas gevşetici ve ağrı kesicidir. Bilhassa sırt ağrılarına sıkı ciro. Ağrıyan kasların ağrısını hafifletir. Bu tesirleri amaçlı ağrıyan kaslar nane yağıyla ovulabilir.
Sinüsleri rahatlatır. Ilgisiz algınlığı, öksürük, astım, bronşit benzeri nedenlerle sinüsler dolabilir. Bu yağ sinüslere etki ederek boğazı rahatlatır.
Eklem ağrılarına sıkı ciro. Bunun amaçlı bir miktar nane yağıyla lavanta yağı karıştırılarak eklemlere masaj yapılabilir.
Doğal bir enerji kaynağıdır. Kronik yorgunluğa sıkı ciro. Dinlenmeyi olanağı sağlar.
Alerjik reaksiyonlara karşın savunma olanağı sağlar. İlkbaharda polenler amacıyla meydana iştirak eden veya havadaki pis maddeler amacıyla meydana iştirak eden alerjiye sıkı ciro. Burun adalelerinin rahatlamasını olanağı sağlar.
Konsantrasyonu arttırır. Kıyafetlerin yakasına veya yastığınıza birden çok damla damlatabilirsiniz. Bu sayede hem bir zihniniz canlanır, konsantrasyonunuz artar hemde geceleri rahat bir şekilde uyursunuz.
İyi bir ateş düşürücüdür. Hindistan cevizi yağıyla beraber karıştırılarak boyun ve ayak altları ovulursa dik ateşin düşmesine destek eder.
Doğal bir haşere kovucudur. Hamamböceği, mouse, sivrisinek, karınca ve örümcek benzeri haşerelere etki etmesinin yakınında bitler amaçlı dahi kovucu bir yağdır.
Baş ağrısına sıkı ciro. Gerginlik amacıyla meydana iştirak eden baş ağrılarını yatıştırır. Almanya Kiel Üniversitesi Nöroloji Kliniğinde yapılmış olan bir araştırmaya yönelik, nane yağı da dahil olmak üzere olmak üzere bir takım yağların bağ ağrılarını geçirdiği neticenine varılmıştır. Bilhassa migren ağrılarını hafifletir. Bunun amaçlı baş bölümü, alın ve şakaklar bu yağ ile ovulabilir.
Güneş yanıklarına karşın rahatlama olanağı sağlar. Güneş yanığı oluşmuş cildi rahatlatır. Bunun amaçlı bir miktar nane yağı hindistan cevizi yağıyla karıştırılarak kullanılabilir.
Mide bulantısını yok eder. Mide bulantısına karşın kulak arkası birden çok damla nane yağıyla ovulabilir.
Hazımsızlığı karşılar. Bağırsaklarda gaz oluşumunu azaltır, bağırsak spazmlarını önler. Bağırsak adalelerinin rahat çalışmasını olanağı sağlar. Sindirim sistemini rahatlatır. Bu sayede şişkinlik ve gaz oluşumu giderilir. Bunun amaçlı yemeklerden öncesinde bir bardak nane çayı içilebilir.
Ağız kokularını yok eder. Bilindiği üzere çoğu diş macunu nane içeriklidir ve ağız kokularını karşılar. Ağız kokusunun yok olması amaçlı dilinizin altına bir damla nane yağından damlatın. Hemen Ardından bir bardak suyu ağzınıza alarak gargara yapıp tükürün. Ağız kokusu böyle engellenebilir. Benzer sürede diş ve diş etlerine de fayda olanağı sağlar.
Nane Yağı
NANE YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Nemlendirici tesiri vardır. Bu sebeple beden losyonu ile karıştırılarak kullanılabilir.
Ciltteki iltihaplanmalara sıkı ciro.
Egzama ve sedef rahatsızlığı benzeri ten hastalıklarına fayda sağlaması da nane yağının yararları içerisindedir.
Antimikrobik nitelikleri vardır. Bunun sonucu olarak akneler amaçlı de yararlıdır.
Dudak çatlaklarına sıkı ciro.
NANE YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?
Hasar görmüş saçları onarır ve besler.
Saç uzamasını teşvik eder. Saçlara parlak olmak verir.
Saç dökülmesini azaltır, saç incelmesini durdurur. Bu tesirleri amaçlı şampuana 2-3 damla nane yağı karıştırılarak kullanılabilir.
Saçlardaki kepeklenmeyi önler. Saçlardaki kepek oluşumunun düşmesi amaçlı kullanılabilir. Bu tesiri amaçlı şampuana veya saç kremine 2-3 damla nane yağı ilave edin. Bu şekilde saçlarınızı yıkayın. Zamanla saçlarınızdaki kepek oluşumunun azaldığını fark edeceksiniz.
NANE YAĞI NASIL KULLANILIR?
Nane yağını hangi rahatsızlığa karşın kullanacaksanız o şekilde uygulama yapmanız gerekmektedir. Oral alınarak kullanılacak ise bir bardak suyun içerisine 2-3 damla nane yağından damlatılarak gargara yapılabilir. Harici olarak deriye uygulanacaksa, bir parça pamuğa 2-3 damla nane yağı damlatın. Yağlı pamuğu ağrıyan bölgeye sürebilirsiniz veya masaj yapar şekilde ovabilirsiniz.
Sinüzit tedavisi amaçlı ise nane yağı suya damlatılarak buhar halinde koklanabilir.
NANE YAĞI FİYATI NEDİR?
Nane yağını internet sitelerinden veya aktarlardan alabilirsiniz. Çoğunlukla 10 cc, 20 cc ve bir litre olarak satışa sunulmuştur. Çoğunlukla 20 cc boyutu satılır. 20 ml nane yağı fiyatı değişkenlik gösterir. Genel olarak 20 ml nane yağı fiyatı markasına yönelik 7,50 TL ile 20 TL arasında değişmektedir.
NANE YAĞININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Güçlü bir yağ olduğu amaçlı tatlı badem yağı veya su ile inceltilerek kullanılmalıdır.
Hamile kadınlar kullanmadan öncesinde doktorlarına danışmalıdır. Hamilelik döneminde bilhassa mide bulantısı amaçlı kullanmadan öncesinde mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Bebekler ve 7 yaşının altındaki çocuklar amaçlı kullanılmadan öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.
Safra kesesi rahatsızlığı olanlar, safra kesesi taşı olanlar bu yağı kullanmadan öncesinde doktorlarına başvurmalıdır.
Düzenli ilaç kullanan bireyler, alerjik bünyesi meydana iştirak eden bireyler veya kronik rahatsızlığı meydana iştirak eden bireyler kullanmadan öncesinde doktora danışmalıdır.
Nane yağı bir takım kişilerde deri döküntüsü, karın ağrısı, ishal, mide bulantısı, kusma, çöküntü, bilinç kaybı veya ürünler rahatsızlıklar benzeri yan tesirlere sebep olabilir.