Chia Tohumu Zayıfla Ve Faydaları
Chia tohumları fazladan Meksika ve Guatemala’da yetiştirilir. Latincesi Salvia hispanica durumda olan chia tohumlarının yararları aralarında zayıflamaya durumda olan tesiri, sindirim sistemini deşarj olması ve kemikleri güçlendirmesi sayılı. Benzer sürede pek çok vitamin ve mineral içermesi amacıyla de chia tohumları çok yararlıdır. Güney Amerikalıların da sıkça tükettiği bu nebat esasında bir sahra bitkisidir. Çiya tohumu olarak da adlandırılır.
CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?
A, B, D ve E vitaminlerini içeren. Benzer sürede demir, iyot, magnezyum, kükürt, manganez benzeri mineraller ile linoleik asit ihtiva eder.
Lif muhtevası yüksek bir nebattır. Bu sebeple naturel kan şekerini dengede tutan özelliği vardır.
Lif oranının yüksek olması amacıyla sindirim sistemini de rahatlatır. Bağırsak yapısına fayda olanağı sağlar ve pratik dışkılamaya destek eder. Bağırsaklarda yer alan probiyotik bakterilerin gelişmesini destekler.
Kan basıncını düşürücü ve kolesterolü dengede tutan tesiri vardır.
Kolesterolü dengelemesi, kan basıncını düşürmesi amacıyla kalbi korumaktadır. Kalp krizi geçirme rizikonunu azaltır.
Kan şekerini dengeleyerek diyabete karşı sığınma sağlaması da chia tohumu yararları içerisindedir. Şeker hastalığına karşı kullanılabilir.
Karın kısmında yağ dokusu oluşumunu engeller. Metabolizmayı hızlandırarak, zayıflamaya destek eder.
Omega 3 yağ asitleri, alfa lineik asit durumundan zengindir. Yapılmış Durumda Olan araştırmalara yönelik, kanser hücresinin gelişmesini sınırlandırdığı meydana çıkmıştır. Bilhassa meme kanseri ve rahim (döl yatağı) ağzı kanserine karşı sığınma olanağı sağlar.
Mükemmel bir protein kaynağıdır.
Performans arttırıcı ve enerji veren özelliği vardır.
İçeriğindeki omega 3 yardımıyla beyni korumaktadır.
CHİA TOHUMU İLE ZAYIFLAYIN!
Protein muhtevası amacıyla gündelik protein ihtiyacını giderir. Benzer sürede omega 3 içermesi amacıyla de fazlaca seçim edilir. Balık ve et tüketmeyen kişiler amaçlı de balık ve et ürünlerinin yerini bulundurarak vücudun protein, omega3 yağ asidi ve bir takım vitaminlerini giderir. Benzer sürede tok muhafazakar özelliği vardır. Acıkmayı önler. Bu sebeple chia tohumu tüketen bireylerin zayıflaması daha pratik olabilir.
YAŞLANMAYI ÖNLEMESİ CHİA TOHUMU YAĞININ FAYDALARI ARASINDADIR!
Yaşlanmak, bedende sarkmaların ve ciltte kırışıklıkların oluşmasını hiç kimse istemez. Chia tohumu yüksek oranda antioksidan içeren. Antioksidanlar cildi onarır, harici etkenlerden kayıp görme oranını azaltır. Chia tohumları cildin erken yaşlanmasını önler.
KEMİK SAĞLIĞINI KORUR!
Chia tohumları gündelik kalsiyum ihtiyacının %18’ini giderir. Kalsiyum kemik sıhhatini, kemik gücünü ve kütlesini muhafaza etmek amaçlı lazımdır. Kalsiyumun yakınında bor, magnezyum, fosfor ve manganez de kemik ve adaleleri güçlendirir. Kemiklerin yakınında diş yapısını ve diş sıhhatini da korumaktadır. A vitamini, çinko, kalsiyum ve fosfor muhtevası sebebiyle dişleri korumaktadır. Dişlerin üstünde tartar ve buna bağlı olarak ağız kokusunu engeller. Antibakteriyel tesiri vardır.
CHİA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
Chia tohumunun gündelik tüketilme ölçüsü 1-2 yiyecek kaşığı kadardır. Süt, yoğurt veya mısır gevreklerinin içerisine karıştırılarak tüketilebileceği benzeri kahvaltıdan daha sonra da tüketilebilir. Kahvaltılardan daha sonra bir bardak suya bir yiyecek kaşığı atarak 1/2 saat bekletin. Daha daha sonra böyle içebilirsiniz.
Düzenli olarak kronik bir rahatsızlığınız varsa ve ilaç kullanıyorsanız kesinlikle doktorunuza danışarak tüketmelisiniz. Sebebi Ise chia tohumu bir takım ilaçlarla etkileşime girebilir.
Bazı kişilerde alerjik tepkiye ne sebeple olabilmektedir. Bulantı, istifra (istifra (kusma)), boğazda şişkinlik, deride dökülmeler görülebilir.
Kadınlar gebelik dönemlerinde chia tohumu tüketmemelidir. Gebelik çağında tüketilmesi öneri edilmez.
Bağırsaklarda çok gaz oluşumu, şişkinlik oluşturabilir.
Aşırı tüketmemeye uyarı edin. Çok kullanımı bağımlılık yaratabilir.